Jdi na obsah Jdi na menu
 


PŘÁTELÉ DOBOVÉ LUKOSTŘELBY

STŘELECKÝ SPOLEK STRÁNSKÉ si Vás dovolujeme pozvati na střelecký turnaj, který se koná na kolbišti v obci Stránské (u Rýmařova) dne 9. července 2016. Turnaj ve Stránském se započítává do celkového hodnocení MORAVSKÉ LIGY (ML).

Soutěže na tomto kolbišti:

9. července 2016 předpokládaný začátek v 9.00hod.

terčová střelba + střelba ku ptáku.

- střelba na hradbu

- smečka

TERČOVÁ STŘELBA: - terče o průměru 120cm – vzdálenosti (30,32,34,36,38,40m) – z každé vzdálenosti se střílí pět šípů . Body započítány do ML – tři nejlepší střelci postupují do střelby na ptáka (vítězí ten, který zasáhne jako první – systém NÁHLÁ SMRT) – započítáno jako bodový bonus do ML.

STŘELBA na HRADBU: střílí se do prostoru nad hradbou na štíty – jedno kolo = tři různé vzdálenosti – šest šípů na tři vzdálenosti – při zásahu hradby střelec tento šíp v dalším kole ztrácí, při přestřelení hradby se mu šíp vrací - body do celkového pořadí ML.

SMEČKA: minimálně tři kola – šest šípů – vzdálenosti: 25-30-35m. Soutěž se bodově započítává do ML.

DALEKÝ SPECIÁL: tři šípy na maximální vzdálenost – tato soutěž se nezapočítává do hodnocení ML.

VŠEOBECNÉ: Střelba jest povolena pouze s tradičním dobovým dřevěným a kompositním lukem s přírodních materiálů (bez mířidel a základek). Střelivo musí míti terčové hroty bez řezných hran plastové končíky na šípech se zapovídají!!! V době konání střelecké soutěže se střelci pohybují v kompletních dobových kostýmech (koukatelné minimum). Ležení i kolbiště v polních podmínkách. Ubytování ve vlastních (pokud možno dobových) stanech. V areálu je horský potok (na spláchnutí prachu) a pramen s pitnou vodou. Ohniště povoleno. Střelcům a ostatním účastníkům jest doporučeno si na toto klání s sebou přivésti hojnou zásobu poživatin. Nezapomenout též přibaliti něco na odpuzování dotěrného hmyzu. Kolbiště i tábořiště se nachází v horském údolí – myslet i na teplejší oděv. Utábořit se je možné už i 7.-8. července. Přístup ke kolbišti a parkovací místa budou řádně označena. Startovné jest určeno takto: mládež do 18. roků bez poplatku, ostatní 250,-Kč. Podrobnosti k jednotlivým disciplínám v průběhu střeleb. Organizátor si vyhrazuje právo v době klání na drobné změny (pokud to bude nezbytně nutné).

KONTAKT: isajkala@seznam.cz, BraunAdam@seznam.cz

 

mapa-stranske.png