Jdi na obsah Jdi na menu
 


"LEGENDA O MORRIGHAN"

"Říká se jim Morrighan. Havraní ženy - zosobnění smrti v podobě krásných válečnic, které se dokáží změnit v ptáky. Jsou tři a všechny jsou součástí kolektivní královny Podsvětí známé jako Morrighan."

"Morrighan" se skládá ze tří odlišných etnic: Machy, která krouží nad bitevním polem a bere si hlavy válečníků jako trofeje z boje - tvrdí se o ní, že dokáže na bojišti vyléčit válečníka, který utrpí válečné zranění, pokud jí jeho muži výměnou nabídnou dostatečný počet svých hlav. Keltští válečníci říkali usekaným hlavám Machiny žaludy. Je považována za matku bohyni celé trojice. Badd je vztek, vášeň pro boj a zabíjení - říká se, že sbírala semeno padlých bojovníků a používala jeho sílu k tomu, aby ve válečnících vyvolala nenasytnou sexuální touhu po boji, doslova krvežíznivost. A Nemain je šílenství, traduje se o ní, že dokázala hnát vojáky do bitvy pokřikem tak pronikavým, že když jej zaslechli jejich nepřátelé, umírali strachy - měla jedové drápy a pouhé škrábnutí dokázalo vojáka zabít, ale obvykle spíš cákala jed do očí nepřátelských bojovníků, aby je oslepila."

Macha kroužila nad bojišti Severu, dosedala na vojáky, kteří umírali na následky svých zranění, a vyklovávala z nich ve své havraní podobě duše. Keltové říkali usekaným hlavám svých nepřátel "Machina sklizeň žaludů", ale přitom neměli tušení, že jí jejich holdy ani kmeny vůbec nezajímají, že prahne jen po jejich krvi a duších.

Nemain - smyslem jejího života bylo kapat jed na ty, které označila cejchem smrti. Nenašli by jste zuřivějšího bojovníka, než byl ten, jehož se dotkl Nemainin jed, protože neměl co ztratit, a tak vyrazil na bojiště beze strachu a v záchvatu zuřivosti, který mu dal sílu deseti mužů, díky čemuž strhl s sebou do záhuby i mnoho dalších.

Badd křičela - říkalo se, že její skřek dokáže obrátit celé armády na útěk, třeba i stovky řad vojáků zemřely naráz hrůzou. Byla ztělesněním všeho krutého, zuřivého a nepříliš chytrého.